Хуманитарна собирна акција на „Црвен крст“ Охрид

Во рамките на социјално-хуманитарната дејност, а по повод одбележување на „Неделата на солидарност”, од 16 до 22 април 2018 год, под мотото „ВАШИОТ ПРИЛОГ-ЗНАЧАЈНА ПОМОШ”, со цел подигање на нивото на свест на населението за потребната помош и поддршка на ранливото население, Црвен крст организира хуманитарна собирна акција.

Целта на акција е обезбедување на помош во храна, облека, обувки, средства за хигиена, постелнина, детски играчки и парични средства, која ќе биде наменета за социјално загрозените лица, старите лица и лицата со посебни способности од Охрид и Дебрца.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk