Нови книги во охридската библиотека

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови.

Станува збор за делата: „Моќта на театарот” – Љубиша Никодиновски – Биш, „Идеологијата на ренесансната и маниристичка уметност во Италија” – Татјана Филиповска, „Македонски писмовници (Епистолари) од XVI и од XIX век” – Михајло Георгиевски, „Ракописни збирки во Република Македонија” – Добрила Миловска, „Црквата Св. Пантелејмон во Нерези versus Нотр Дам во Париз” – Деспина Ковачева, „Јасминка Чакар, пијаното – животен импулс” – Аида Ислам, „Востанијата во Македонија”, „Предизвици и перспективи”, „Книга на записите”, „Струшка музичка есен”.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk