Охридската библиотека збогатена со нови книжни наслови

НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови.

Станува збор за делата: „Сага за Охрид” – Валентина Неловска, „Таи” – Горан Гоциќ, „Пијанистка” – Елфриде Јелинек, „Снежна пустина” – Игор Трајковски, „Книга на сеќавања” – Петер Надаш, „Небо во оган” – Марио де Са-Карнеиро, „Авел Санчес” – Мигел де Унамуно, „Петар од Чеган” – Јордана Тодоровска, „Вечниот син” – Кристовао Теза, „Јас и Лин отпосле” – Ана Стојаноска, „Кога ветровите стивнуваат” – Билјана Станковска, „Невидливи љубови” – Владимир Јанковски.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk