Нови книги во охридската библиотека „Григор Прличев“

НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови.

Станува збор за насловите: „Срце на тротоарот” – Адријана Ананиева, „Гнев” – Тик Њат Хан, „Три новели” – Тања Урошевиќ, „Пјер и Жан” – Ги де Мопасан, „Планот за среќен крај” – Линдзи Келк, „Жена” – Сибила Алерамо, „Сварог” – Коста Бојчески, „Љубовна приказна” – Тодор Басотов, „Професорот” – Шарлот Бронте, „Една неважна жена” – Оскар Вајлд, „Сенки” – Томазо Ландолфи, „Многу малку светлина” – Владан Матијевиќ, „Јаков лажгото” – Јурек Бекер и „Потекло на зборот”.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk