Избрани најубаво украсените новогодишни дворови во Охрид

Со доделувањето на наградите за најуспешните натпреварувачи, заврши годинашната акција за најубаво украсен Новогодишен двор за 2018 година. На најуспешните, секретарот на Општина Охрид, Игор Бежоски им врачи пофалници и парични награди. Во натпреварот учестуваа дванаесет наши сограѓани.

Првото место му припадна на Наумче Неданоски, второто место е за Марјан Шапкаровски од Велгоши, а третото место го освои Македонка Дервушоска. Наградниот фонд изнесуваше 20 илјади денари, од кои 10 илјади за првонаградениот, 6 илајди за второто и 4 илјади за третото освоено место.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk