Десет нови наслови во охридската библиотека „Григор Прличев“

НУ Библиотека “Григор Прличев“ – Охрид го збогати книжниот фонд со нови наслови.

Во охридската библиотека може да се позајмат делата: „На дното и отфрлен во Париз и Лондон” – Џорџ Орвел, „Грациела” – Алфонс де Ламартин, „Еднаш одигравме љубов” – Елена Конеска, „Смртта на еден среќен човек” – Џорџо Фонтана, „Заслепување” – Мирчеа Картареску, „Заслепување 2” – Мирчеа Картареску, „Replay” – Бенјамин Штајн, „Фердидурке” – Витолд Гомбрович, „Избор или изгор” – Јусуф Сулејман, „Многу малку светлина” – Владан Матијевиќ, „Мемоарите на една млечка” – Блаже Миневски и „Коработ” – Здравка Евтимова.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk