Херојот и вистинскиот победник на Скопскиот маратон

Сите зборуваа за Скопскиот маратон, но најважно е да се спомене вистинскиот победник на маратонот. На 50 метри до целта Стефан Трпковски, момче со Даунов синдром падна. Сепак еден атлетичар го крена во раце и последните 50 метри го носеше до целта каде што ја минаа заедно.

Човекот со големо срце е Радован Велјаноски, тренер по пливање и работи деца со аутизам и со Даунов синдром.

Честитки за големата човечност!

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk