Нови наслови во Библиотеката

НУ Библиотека „Григор Прличев“ го збогати книжниот фонд со нови наслови:

„Монахот што се плашеше од смртта” – Горан Василевски
„Рѓосани бисери” – Спасе Мазенковски
„Птиците од дворот” – Благоја Иванов
„Битка за Македонија” – Исмет Кочан
„Приказни од Алхамбра” – Вашингтон Ирвинг
„Што сакаш од мене, љубов?” – Мануел Ривас
„Македонската народна религија” – Танас Вражиновски
„Литература и егзил” – Блерина Старова-Златку
„Фредерик Шопен-поетот на музиката” – Даница Стојанова
„Син на сонцето” – Кнут Хамсун
„Единство на лицата” – Трајче Кацаров
„Култот на Свети Јован Крстител во духовната и народната традиција во Македонија” – Лилјана Котевска-Плевнеш

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk