Заврши вонредната седница на Совет на општина Охрид

Советот на општина Охрид на денешната седница ја прифати предложената одлука за продолжување на работното време на угостителските објекти. Со одлуката се продолжува работното време на угостителските објекти за 1 час во деновите: 20,21,26,27 и 28.7.2018 година, 2,3,4,10,11,13,17,18,24,25, 26,28 и 31.8.2018 година, 1,7 и 8.9.2018 година, 11.10.2018 година и 7,8, и 9.12.2018 година, а за 2 часа на 14.7.2018 година.

Со одлуката, се задолжува општинскиот инспекторат согласно Законот за заштита од бучава во животната средина, да врши континуирано мерење на бучавоста од угостителските објекти и доколку истите не се придржуваат до законски дозволената гранична вредност да следуваат прекршочни санкции согласно Закон.

ОХРИД 24

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

© Ohrid24.mk. Сите права се задржани.
Текстот не смее да се презема, во целина или во делови без договор со Ohrid24.mk